Puree z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką z mascarpone

Dodano: 2007-11-24 - autor: nevermind90

Zobacz podobne przepisy:

40 g płatków owsianych
30 g mieszanych bakalii
1 łyżka syropu klonowego
1 łyżka miodu płynnego
350 g rabarbaru obranego
2 łyżki cukru
250 g truskawek
150 g mascarpone
2 łyżki cukru waniliowego
szczypta cynamonu

1. Rozgrzej piekarnik do 175 st. Blachę spryskaj wodą i ułóż na niej papier do pieczenia.
2. Bakalie zmiksuj z płatkami owsianymi. Dodaj syrop klonowy i miód. Wymieszaj i wysyp na blachę, wyrównaj zwilżoną łyżką. Przykryj z wierzchu pergaminem i wstaw do pieca na 15 -20 minut.
3. Rabarbar pokrój na cienkie plasterki (ok. 3 mm). Wrzuć do garnka, dodaj 2 łyżki wody i 2 łyżki cukru, gotuj pod przykryciem aż zmięknie. Dodaj truskawki i gotuj na małym ogniu (też pod przykryciem) 10 minut. Ostudź.
4. Wyjmij kruszonkę z pieca i ostudź.
5. Mascarpone wymieszaj z cukrem waniliowym. Dodaj szczyptę cynamonu.
6. Kruszonkę pokrój na małe kwadraciki lub pokrusz.
7. Ułóż puree w pucharkach, przykryj mascarpone, posyp kruszonką, ozdób miętą



poleć  znajomemu/ej poleć znajomemu/ej drukuj stronę drukuj stronę
48 odsłon
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (brak ocen)
Loading ... Loading ...

<< Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzona makrelą Chrupiące trójkąty nadziewane kozim serem, miodem i lawendą >>

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować , aby pisać komentarze..

Kategorie przepisów

Znajdź przepis

Najczęściej oglądane artykuły