Sos pieczarkowy pikantny

Dodano: 2009-10-12 - autor: patryshia

Zobacz podobne przepisy:

• 30 dag pieczarek
• 2 cebule sredniej wielkości
• strąg czerwonej papryki
• pół łyżeczki mielonej papryki chilli
• pół szkl. śmietanki
• 2 łyzki soku z cytryny
• 2 łyżki sou z cytryny
• 10 dag ostrego żółtego sera
• 2 łyzki masła
• gałka muszkatałowa
• sól, pieprz

Pieczarki pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę posiekać. Masło rozpuścić w rondlu, usmażyc pieczarki, potem dodać cebulę, a gdy się zeszkli, wsypać 2 łyżki drobno startego żółtego sera oraz papryke i jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Następnie zalać śmietanką, doprawić do smaku solą, pieprzem, chilli, gałką oraz sokiem z cytryny.



poleć  znajomemu/ej poleć znajomemu/ej drukuj stronę drukuj stronę
23 odsłon
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (brak ocen)
Loading ... Loading ...

<< Sos paryski (słodki) Sos krewetkowy >>

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować , aby pisać komentarze..

Kategorie przepisów

Znajdź przepis

Najczęściej oglądane artykuły