Karp w śmietanie z pieczarkami

Dodano: 2007-09-08 - autor: pysia

Zobacz podobne przepisy:

Składniki:

  • 1 karpa
  • 50 dkg pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 kostki masła
  • szklanka śmietany 18%
  • mąka
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

Karpia oskrobać, wypatroszyć, odciąć głowę i płetwy. Umyć,  pokroić na kawałki osolić, popieprzyć i odstawić na 30 min.
Pieczarki usmażyć na maśle. Obtoczyć karpia mąką i usmażyć na oleju.
Usmażonego karpia ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na wierzch nałożyć pieczarki, zalać całość śmietaną.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.



poleć  znajomemu/ej poleć znajomemu/ej drukuj stronę drukuj stronę
447 odsłon
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (brak ocen)
Loading ... Loading ...

<< Ryba pieczona z oregano Ryba po grecku >>

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować , aby pisać komentarze..

Kategorie przepisów

Znajdź przepis

Najczęściej oglądane artykuły